Voorjaarsconcert 2019


We Tellen af ! Nog.........

u komt toch ook ?

Geschiedenis 1893 t/m 1899

Ilpendams Fanfare werd opgericht, op 1 oktober 1983. De vereniging voerde als naam “Ilpendams Fanfare Volharding”. De naam Volharding werd ook gebruikt door de toenmalige Purmerendse Gymnastiek en Schermvereniging Volharding. In diverse publicaties vanuit die tijd zie je dan ook dat de muziekvereniging vaak werd aangeduid als “Ilpendams Fanfare”, en de sportvereniging uit Purmerend met de naam “Volharding”.
Het allereerste bestuur van Ilpendams Fanfare Volharding bestond uit de heren G. Tromp [voorzitter], C. Bakker [secretaris] en J. Zwart [penningmeester]. Toenmalig dirigent was de heer Passer, vader van de toenmalige onderwijzer.

1895 Eerste optredens / uitvoeringen
Uit een krantenknipsel gepubliceerd in de “Schuitemakers Purmerender Courant” van 6 september 1895 is te lezen dat de festiviteiten rondom de Ilpendammer kermis werden opgeluisterd door Ilpendams Fanfare. Een traditie welke men tot op de dag van vandaag heeft weten vol te houden.
De allereerste winteruitvoering voor donateurs werd gegeven op 7 januari 1896, en dat viel zeer in de smaak van het in grote aantallen opgekomen publiek. Men was zeer onder de indruk van de muzikale prestaties welke het orkest in 2 jaar tijd na oprichting wist neer te zetten.

1899 Derde Prijs Muziekconcours te Bussum
De muziekvereniging was ook lid van “Den Provincialen Bond van Harmonie en Fanfarecorpsen in Noord-Holland”. Tijdens de jaarvergadering van 1899 werd hier bekend gemaakt in welke afdeling aangesloten orkesten werden geplaatst om het tijdens concoursen tegen elkaar op te nemen. Ilpendams Fanfare werd geplaatst in de derde afdeling samen met de fanfarekorpsen uit Buiksloot, Nieuwendam en Oostzaan. Zondag 4 juni 1899 deed Ilpendams Fanfare “Volharding” voor het eerst mee aan het muziekconcours welke destijds gehouden werd in Bussum. Men speelde daar het verplichtte stuk “La Sorciére”. Men won hier de derde prijs.

Bekijk hier de door ons gevonden officiële stukken en gepubliceerde artikelen in de periode 1893 t/m 1899.

Heeft u nog berichten van vroeger, zoals krantenknipsels of foto's ?
Neem dan contact op met Ronald van Delden, bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9 en 17 uur op telefoonnummer 0299 66 78 90.

Gelezen: 1812 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Binnenkort

Ophaaldag Oud Papier
09 aug 2019
18:00 -


Ophaaldag Oud Papier
13 sept 2019
18:00 -


Onze Sponsoren

Uw logo ook op onze website?
Neem vrijblijvend contact met ons op.

Repetities

Geen evenementen

Sponsoren | Adverteren

Wilt u ons Sponsoren of Adverteren op onze website cq in de programmaboekjes? Neem dan vrijblijvend contact op met ons secretariaat
----->
Website advertenties kunnen worden doorgelinkt naar uw eigen website of actieaanbieding, daarnaast leveren wij u op verzoek de statistieken op van het aantal keren dat de advertentie op onze website is vertoond, bekeken en het eventueel doorklikken naar uw website of actieaanbieding.

Contactgegevens

Secretariaat :
Ilpendams Fanfare
Dorpsstraat 28
1452PE  Ilpendam
Tel. 020 436 08 84


Bankrekening :
NL45 RABO 0330 2553 39E-mailberichten kunt u
sturen naar :
info @ ilpendamsfanfare.com
(verwijder de spaties !!)

Wist u dat....

Ilpendams Fanfare altijd nieuwe leden kan gebruiken ?

U bent altijd welkom om een keer bij de repetities te kijken en/of met ons mee te spelen ?


U Maat kan worden van Ilpendams Fanfare ?

Als maat krijgt u gratis toegang tot de meeste van onze concerten, en ook het eerste kopje koffie/thee is voor u gratis. Daarnaast steunt u met uw bijdrage onze vereniging.

Copyright

Belangrijk: Alle rechten op informatie (tekst, beeld, geluid, video, etc) die u op deze website (en alle onderliggende pagina's) aantreft berusten bij Ilpendams Fanfare en/of de genoemde rechthebbenden. Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door een bestuurslid in functie van Ilpendams Fanfare.

Member Login