Voorjaarsconcert 2020


We Tellen af ! Nog.........

u komt toch ook ?

Geschiedenis 1900 t/m 1909

1906 Nieuwe Burgemeester Gemeente Ilpendam | Wisseling Dirigent
Op 4 oktober 1906 kreeg Ilpendam een nieuwe burgemeester, de heer W. Stolp uit Buiksloot. Het was nogal een uitdaging voor deze burgemeester om kennis te maken met zijn nieuwe inwoners. De toenmalig wethouders en leden van de feestcommissie haalden de burgemeester om 8:30 thuis op. Er werd een rijtoer gemaakt door Landsmeer, Den Ilp, Purmerland, Purmerend om vervolgens via de Purmer de gemeente Ilpendam binnen te komen. Bij de gemeentegrens stond Ilpendams Fanfare de burgemeester, zijn vrouw en de genodigden op te wachten met een serenade van Vaderlandse liederen.
Dirigent Passer droeg bijna 14 jaar na zijn aantreden het stokje over aan dirigent J.M. Schouten afkomstig uit Amsterdam. Korte tijd later werd Schouten opgevolgd door de heer J. Paardekoper. De muziekvereniging zat een beetje in het slop, en het ledenaantal was laag. Paardekoper wist het tij te keren en het muzikale niveau van de vereniging enorm te verhogen.

1909 Gouden Medaille en Eerste Prijs Ere Afdeling
Op zondag 18 juli 1909 wist Ilpendams Fanfare Volharding tijdens het jaarlijkse concours voor Fanfare en Harmoniekorpsen te Zandvoort de Gouden Medaille te behalen in de 3e afdeling B. Bijzonder was dat de winnaars van de gouden medaille tegen elkaar mochten strijden in de Ere Afdeling, en ook hier won Ilpendams Fanfare de 1e prijs. De avond daarop werd de muziekvereniging met een rondgang door het dorp gefeliciteerd door inwoners en zusterverenigingen.
Het muzikale succes had een positieve invloed op de aanwas van nieuwe leden. Groot was dan ook de teleurstelling toen de heer Paardekoper in maart 1911 aangaf het dirigeren voor Ilpendams Fanfare te moeten beëindigen wegens te drukke werkzaamheden. Een zwaar verlies voor de vereniging, zo stond in De Goedkoope Purmerender Courant van 19 maart 1911 te lezen.

Bekijk hier de door ons gevonden officiële stukken en gepubliceerde artikelen in de periode 1900 t/m 1909.

Heeft u nog berichten van vroeger, zoals krantenknipsels of foto's ?
Neem dan contact op met Ronald van Delden, bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9 en 17 uur op telefoonnummer 0299 66 78 90.

Gelezen: 4430 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Binnenkort

Geen evenementen

Onze Sponsoren

Uw logo ook op onze website?
Neem vrijblijvend contact met ons op.

Repetities

Geen evenementen

Sponsoren | Adverteren

Wilt u ons Sponsoren of Adverteren op onze website cq in de programmaboekjes? Neem dan vrijblijvend contact op met ons secretariaat
----->
Website advertenties kunnen worden doorgelinkt naar uw eigen website of actieaanbieding, daarnaast leveren wij u op verzoek de statistieken op van het aantal keren dat de advertentie op onze website is vertoond, bekeken en het eventueel doorklikken naar uw website of actieaanbieding.

Contactgegevens

Secretariaat :
Ilpendams Fanfare
Dorpsstraat 28
1452PE  Ilpendam
Tel. 020 436 08 84


Bankrekening :
NL45 RABO 0330 2553 39E-mailberichten kunt u
sturen naar :
info @ ilpendamsfanfare.com
(verwijder de spaties !!)

Wist u dat....

Ilpendams Fanfare altijd nieuwe leden kan gebruiken ?

U bent altijd welkom om een keer bij de repetities te kijken en/of met ons mee te spelen ?


U Maat kan worden van Ilpendams Fanfare ?

Als maat krijgt u gratis toegang tot de meeste van onze concerten, en ook het eerste kopje koffie/thee is voor u gratis. Daarnaast steunt u met uw bijdrage onze vereniging.

Copyright

Belangrijk: Alle rechten op informatie (tekst, beeld, geluid, video, etc) die u op deze website (en alle onderliggende pagina's) aantreft berusten bij Ilpendams Fanfare en/of de genoemde rechthebbenden. Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door een bestuurslid in functie van Ilpendams Fanfare.

Member Login