Geschiedenis 1940 t/m 1949

1940 – 1954 De Tweede Wereldoorlog en de impact op het Ilpendammer muziekleven

Gedurende de Tweede Wereldoorlog hebben er voor beide muziekverenigingen nauwelijks activiteiten plaatsgevonden. Pas na de Tweede Wereldoorlog werd er weer volop gemusiceerd door de nog steeds 2 Ilpendammer Fanfareorkesten. Het 50-jarig bestaan in 1943 was vanwege de oorlog niet gevierd. Jan Visser was inmiddels voorzitter geworden van Volharding en werd later opgevolgd door de heer Piet Kout. Sanders was nog steeds dirigent maar moest met lede ogen aanzien dat het aantal leden van Volharding zienderogen achteruit holde. Sanders zag zich in het jaar 1954 dan ook genoodzaakt op te stappen, en werd opgevolgd door Klaas Tromp welke daarvoor spelend muzikant was in Volharding.

Heeft u nog berichten van vroeger, zoals krantenknipsels of foto's ?
Neem dan contact op met Ronald van Delden, bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9 en 17 uur op telefoonnummer 0299 66 78 90.

Koningsdacconcert
27 apr 2018